Over mij

Mensen ondersteunen in een kwetsbare fase van hun leven juist in hun eigen woonomgeving is de reden waarom ik ooit het vak ben begonnen als wijkverpleegkundige. 

Na mijn studie sociologie en loopbaan als leidinggevende in de zorg en senior adviseur in de zakelijke dienstverlening ben ik mijn wijkverpleegkundig hart weer gaan volgen. Wijkverpleegkundige zijn zit in mijn DNA. Mijn missie heb ik vorm gegeven in mijn onderneming YVETTE & Co door (jonge) mensen & organisaties in de wijkverpleging in ontwikkeling te brengen.

Mijn Co’s, van YVETTE & Co, zijn gelijkgestemden, metgezellen, creatieve ontwikkelaars, zakelijke vrienden die al enige tijd met mij mee ‘reizen’ op mijn pad. Zij supporten mij, dagen mij uit of werken met mij samen. Iets waar ik niet zonder kan.

Door de inzet van creativiteit wil ik vraagstukken graag lichter en luchtiger maken en mensen helpen te veranderen van perspectief. Ik doe het graag net even ‘anders’; tekenen in plaats van schrijven, wandelen in plaats van zitten, voelen in plaats van denken. Ik maak daarbij gebruik van verschillende creatieve werkvormen.

Om mijn creativiteit te voeden heb ik recent de leergang gevolgd ‘Volg het pad van een kunstenaar’ van Marieke Ploeg. Daarnaast kijk ik graag naar moderne kunst en dans ik graag, kruip ik soms in de huid van een kunstenaar, doe aan yoga & meditatie en wandel in de natuur. Vaak denk ik daarbij nog terug aan mijn handvaardigheidsdocent op het VWO die tegen mij zei “Yvette, je moet echt wat gaan doen met jouw creativiteit”. Hoe mooi is het om daar nu dan echt naar te luisteren.

Ook blijf ik mezelf graag ontwikkelen door het volgen van andere opleidingen & cursussen. Na mijn HBO-V en studie sociologie heb ik mij verder verdiept in de ontwikkeling van mensen en organisaties door de post-academische leergang Talent & Organisatieontwikkeling en de werkplaats Organiseren 3.0 onder begeleiding van Mieke Moor. In 2022 heb ik de coachopleiding ‘Persoonlijk leiderschap voor jong talent’ afgerond bij MyQuest om de jonge generatie nog beter te kunnen begeleiden en te empoweren. Daarbij zet ik de ACT in als instrument om zowel inzicht te krijgen van de kerncompetenties, de ontwikkelpunten als het aangepast gedrag van jong talent.

Wat zeggen mensen uit mijn netwerk over mij? “Yvette is doortastend en professioneel. Snel weet ze daarmee tot de essentie van het vraagstuk te komen. Ze is in staat onbevooroordeeld te luisteren en woorden te geven aan ongrijpbare processen. Ze weet precies die ruimte en rol in te nemen die nodig is om gezamenlijk succesvol te zijn. Daarbij is ze oprecht nieuwsgierig en heeft ze een ontwapenende en authentieke persoonlijkheid waarbij ze ook haar eigen kwetsbaarheid durft te laten zien. Haar intuïtieve intelligente scherpte, verbindende blik en brede ervaring en kennis van mens, organisatie en werkveld maken het tot een feest om met Yvette samen te werken”